top of page

ons 26 apr.

|

Webbaserat

Omsorgsarbete i hemtjänsten – förändringar, utmaningar och möjligheter

Kostnadsfritt föredrag arrangerat av Stockholms Universitet

Omsorgsarbete i hemtjänsten – förändringar, utmaningar och möjligheter
Omsorgsarbete i hemtjänsten – förändringar, utmaningar och möjligheter

Tid och plats

26 apr. 2023 14:00 – 15:00

Webbaserat

Om evenemanget

Under detta webbinarium kommer nydisputerade forskare Rebecka Strandell att presentera sin avhandling "Omsorgsarbete i hemtjänsten – förändringar, utmaningar och möjligheter".

Hur hemtjänstpersonalens arbetssituation påverkats under senare år och vilka konsekvenser arbetssituationen har för deras hälsa och välbefinnande är några av de frågor som kommer att stå i fokus 

Rebecka Strandell presenterar sin avhandling "Omsorgsarbete i hemtjänsten - förändringar, utmaningar och möjligheter".

Avhandlingen  utgör ett empiriskt och teoretiskt bidrag vad gäller förståelsen av och  kunskapen om den svenska hemtjänstpersonalens arbetssituation, inom en  sektor utsatt för omfattande förändringstryck. Trots höjda politiska  ambitioner har verksamheten präglats av åtstramningar, omorganiseringar  och utmaningar med att rekrytera och behålla personal.

Avhandlingen  syftar till att beskriva och analysera hemtjänstpersonalens  arbetssituation, samt att relatera deras erfarenheter till  äldreomsorgens strukturella och organisatoriska villkor.

En förhoppning är att avhandlingen kan  bidra till att förbättra styrningen och organiseringen av hemtjänsten,  och därmed situationen både för dem som arbetar i sektorn liksom för dem  som tar emot omsorgen.

Läs mer och anmäl via arrangör nedan

https://su.powerinit.com/Data/Event/EventTemplates/2602/?EventId=2172

Dela detta evenemang

bottom of page