top of page

Nutrition för legitimerad personal inom äldreomsorg

tis 10 dec.

|

Digitalt via zoom

Nutrition för legitimerad personal inom äldreomsorg
Nutrition för legitimerad personal inom äldreomsorg

Tid och plats

10 dec. 2024 13:00 – 16:00

Digitalt via zoom

Om evenemanget

Nutrition för legitimerad personal inom äldreomsorg 


Kunskap om hur maten påverkar – ett mångfacetterat verktyg

Astrid dricker varje dag en juice som ökar effekten av hennes mediciner och gör att hon riskerar att få biverkningar. Nils har fått ett förändrat ätbeteende sedan hans demenssjukdom avancerat. Nu löper han stor risk att aspirera vid varje måltid.

Kunskap om nutrition är en viktig del i teamarbetet. Med bättre kunskap går det att jobba smartare inom en rad områden. Vi går igenom generell undernäring och gör djupdyk inom sjukdomsspecifik nutritionsbehandling. Det innefattar bland annat hur nutritionen kompletterar arbetet med vård av demenssjuka, sårläkning, fallprevention och hur maten interagerar med läkemedel.

"Frida är en uppskattad återkommande föreläsare vid specialistsjuksköterskeprogrammet Vård av äldre, Malmö universitet. Hon gör studenterna delaktiga i undervisningen och förmedlar med stor entusiasm sin viktiga kunskap. Rekommenderas varmt!" — Jonas Olofsson Universitetsadjunkt Malmö Universitet

Fallprevention börjar i kylskåpet

Det finns fem huvudsakliga näringsämnen som är kopplade till minskad risk att falla. Vi går igenom dem tillsammans samt hur man praktiskt får i sig mer av fallförebyggande mat.

"Äldre har ju inte lika stort behov av näring...eller?"

Vi går igenom hur äldre och sjuka har ett näringsbehov som skiljer sig från unga och friska samt vanliga myter kring äldres behov av näring.

Mat och sårläkning

Ett sår ökar behovet av näring för att kunna läka. Samtidigt kan förlusterna öka om såret läcker mycket vätska. Vi pratar om mat kopplat till sårläkning, vilka näringsämnen


Innehåll

  • Äldres behov samt hur du bemöter myter om vad äldre bör äta

  • Mat som läker sår

  • Smart berikning

  • Mat vid demenssjukdom

  • Åtgärder innan och efter du ordinerar en näringsdryck

  • Varför du bör fråga om nattfastan

  • Mat som förebygger fallolyckor

  • Bra mat vid diabetes

  • Mat som interagerar med läkemedel


Längd

13:00-16:00


Målgrupp

Personal inom äldreomsorg, verksamma inom särskilt boende


Föreläsare

Med en legitimation som dietist har Frida arbetat behandlande med patienter och är en uppskattad föreläsare på universitet och högskolor. I rollen som kommundietist har hon hjälpt omvårdnadspersonal och legitimerad personal att praktisera metoder som fungerar för att behandla undernäring och felnäring.

Idag arbetar hon nationellt med att utbilda personal inom äldreomsorg.


”Jag hjälper kommuner och företag att träna sin personal i att använda mat för att förebygga och behandla undernäring och sjukdomar som är vanliga bland äldre.”


Är ni en stor grupp?

Önskar ni beställa kursen till er verksamhet får det bra att begära en offert. HÄR


Kompetenscertifiera er verksamhet

Utbilda 80% av er omsorgpersonal och få möjlighet att erhålla ett kompetenscertifikat. Läs mer HÄR



Biljetter

  • Biljett

    950,00 kr
    Skatt: +237,50 kr Moms+29,69 kr serviceavgift
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page