top of page

fre 24 maj

|

Webbaserad föreläsning via Zoom

Klimakteriets dolda dimensioner - Nya perspektiv på klimakteriet och kvinnors hälsa

Upptäck de dolda dimensionerna av klimakteriet med Katarina Wilk – en tankeväckande föreläsning som förändrar synen på kvinnors hälsa och utmanar etablerade sanningar.

Klimakteriets dolda dimensioner - Nya perspektiv på klimakteriet och kvinnors hälsa
Klimakteriets dolda dimensioner - Nya perspektiv på klimakteriet och kvinnors hälsa

Tid och plats

24 maj 2024 13:00 – 14:30

Webbaserad föreläsning via Zoom

Om evenemanget

Klimakteriets dolda dimensioner - Nya perspektiv på klimakteriet och kvinnors hälsa 

Många pratar idag om klimakteriet. I dagarna släpptes en rapport av digitala tjänsten WOMNI en rapport som är den största i sitt slag i Sverige. Den bevisar att det vanligaste besväret under klimakteriet är psykiska besvär. Det är hugget i sten i Sverige att klimakteriet är något som händer i äggstockarna men nu har vi alltså bevis på att det är något som händer i vår hjärna. Hur många vet egentligen när klimakteriet börjar och slutar? Hur många har inte gått till sin vårdcentral i 40plus-åldern och fått antidepressiva och en utmattningsdiagnos?

Ta del av Katarina Wiks högaktuella och banbrytande föreläsning. Varje vecka läses hennes inlägg av tusentals personer på Linkedin även om hennes narrativ anses fortfarande lite kontroversiellt i Sverige. Hon menar nämligen att utmattningssyndrom bara är ett förklätt förklimakterium och anser att man med den kunskapen skulle kunna minska sjukskrivningarna, något som redan skett i England t.ex.   

Katarina anses vara en av pionjärerna i Sverige som har vågat glänta på dörren att en kvinnas hjärna skiljer sig från en mans. Detta blir extra tydligt i förklimakteriet, något som hon med fakta övertygar sin publik med. Föreläsningen bjuder på igenkänning, aha-upplevelser, skratt och insikter om vad som händer i en kvinnas hjärna. Allt för att både kvinnan och samhället ska börja förstå för kunskap är makt.

Innehållspunkter

· Perspektiv på klimakteriet – Hormoner och hjärnan

· Vanliga missförstånd och ”fällor”.

· Nyckelinsikter för både individ & organisation

· Att identifiera och kommunicera

· Vad gör vi nu?

Föreläsare

Katarina Wilk kallar sig för hälsofuturist och arbetar idag som medicinsk journalist, författare och föreläser både i Sverige och internationellt. Hennes första bok om kvinnan, hormoner och hjärnan släpptes 2018 och översattes till sju språk. Nyutgåvan - På väg in väggen eller bara i förklimakteriet kom 2022. Hon har grävt i detta ämne i över 10 år och hon bygger sin föreläsning på internationell evidens då hon anser att Sverige släpar efter kunskapsmässigt

- En tidigare åhörare har benämnt henne som hormonernas Hans Rosling med citatet -

Du är exakt som Rosling. Lite halvgalen, inspirerande och rolig och samtidigt så extremt kunnig.”

Tid

Ca 1,5 h

Är ni en större grupp?

Önskar ni beställa kursen till er verksamhet får det bra att begära en offert. HÄR

Biljetter

  • Biljett

    485,00 kr
    Skatt: +121,25 kr Moms (25%)
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page