Edvida
Kompetensutveckling för ett livslångt lärande
Det självklara valet för dig som vill kompetensutveckla din verksamhet eller utvecklas i din yrkesroll!
Självkänsla är något som de flesta känner igen som ett bekant begrepp, men vad innebär det egentligen och varför är det viktigt att ha koll på som personal inom vård och omsorg?
En god självkänsla är en fundamental förutsättning för att uppnå en känsla av trygghet, egenvärde och i förlängningen hälsosam och sund inställning till livet och sig själv. Mycket av vår självkänsla grundar sig i tidiga barnår men det finns förutsättningar och möjlighet att förändra och främja den både hos oss själva och andra även senare i livet.
Den här föreläsningen ger dig en grundläggande förståelse för vad självkänsla är men också en tonvikt på hur vi kan påverka andras självkänsla och vår egen. Med hjälp av medvetenhet, strategisk kommunikation och kognitiva övningar kan vi främja vår påverkan till det bättre!
Innehåll
-
Vad är självkänsla? Varför viktigt?
-
Fördelar utrifrån vetenskapligt perspektiv
-
Hur upptäcker vi låg/hög självkänsla?
-
Vad formar en självkänsla?
-
Hur kan vi främja vår egnen och andras självkänsla?
Längd
Ca 1,5h
Målgrupp
Personal inom vård och omsorg
Undervisningsform
Ange önskemål om utbildning, målgrupp, gruppstorlek i ditt mejl.
- Tid ej fastställdDigitalt via zoom eller fysiskt på platsTid ej fastställdTid ej fastställdGör en intresseanmälan om du önskar se kursen planerad som öppen utbildning för anmälan i vårt kalendarium. Önskar du beställa kursen till er verksamhet för en större grupp går det bra att begära en offert. Följ länkarna längst ner eller skicka din intresseanmälan till info@edvida.se.
Fysisk utbildning
Kursen genomförs på plats hos er som kund vid uppdragsbeställning eller i Edvidas egna lokaler under öppna evenemang.
Fördelen är den personliga kontakten, diskussionen och närvaron som uppstår. Samtidigt möjliggörs utrymme för gemensam fika och lunch och en trevlig stund tillsammans.
Pedagogiskt stödmaterial för efterbearbetning av kurs ingår.
Digital utbildning
Kursen genomförs livesänt digitalt via Zoom eller MS-teams med möjlighet till diskussion och interaktion via chatt och mikrofon.
Här kan deltagarna sitta enskilt för sig eller tillsammans framför storbild. Ett smidigt, effektivt och lättillgängligt alternativ.
Pedagogiskt stödmaterial för efterbearbetning av kurs ingår.
Blended learning
"flerformatsutbildning"
Kursen delas upp i 3 moment. I det första får deltagarna tillgång till en förinspelad föreläsning under avtalad tid för grundlig bearbetning och förberedelse av frågor.
Den den andra delen genomförs fysiskt på plats eller livesänt digitalt med fokus på uppföljning, diskussion och fördjupning.
Avslutningsvis får deltagarna pedagogiskt stödmaterial för erfterbearbetning av kurs.